Populaire berichten

vrijdag 30 maart 2012

Mijn Berlijn avontuur - Dag 2

ITB Berlin 07-03'12
Mijn moeder zegt altijd, ‘al slaap je niet dan rust je toch’. Dus na een beetje uitgerust te hebben gingen we ons maar douchen en in het restaurantje van het hostel wat koffie drinken. Wendy, die helemaal alleen in een ander hostel sliep, zou in de ochtend naar ons toe komen om naar de beurs te gaan. We hadden bij een bakker maar een broodje gehaald en gewacht tot zij aan kwam. De route naar de beurs ging best voorspoedig, in ieder geval beter dan de dag ervoor. Na wat U-turns en verkeerde afslagen kwamen we toch op de goede weg terecht waar we even in de file hebben gestaan. In de parkeerplaats moesten we allerlei rondjes naar de bovenste verdieping maken, want de rest was al vol. Eenmaal in de beurs moesten we onze tickets laten zien, maar niemand van ons had die uitgeknipt. Gelukkig waren ze zo aardig om dat voor ons te doen. En toen ging het meteen weer mis. De man die Ellen haar kaart had geknipt had de ‘scan-code’ eraf geknipt en kon hem niet meer terug vinden… Een paar trappen en bochten verder moesten we dus die kaart laten scannen, waar Ellen het hele verhaal uitlegde en gelukkig toch door mocht van deze aardige mevrouw. De beurs was echt heel groot, je had wel 28 hallen, dat is wel even wat meer dan in de Vakantiebeurs in Utrecht. We waren wel benieuwd hoe Nederland zich vertegenwoordigde op de beurs en besloten bij deze stands een kijkje te nemen. Bij de ene stand stonden er gewone, rode en groene kaasjes om te proeven en hadden we een praatje gemaakt met een vriendelijke Nederlandse meneer. 



Hollandse stand
De volgende stand vonden wij niet bijster interessant en liepen gauw door naar de laatste stand. Hier stond ook een aardige Nederlandse meneer, maar dit keer met overheerlijke dropjes waar we een hele tijd van gegeten hebben. Toen was het bijna tijd voor onze eerste lecture, helaas duurde het best wel lang voordat er plek was en we naar binnen mochten. (zie andere blog ‘Lectures ITB Berlin 2012’)


Afrika stand
Na de lectures besloten we eerst een hapje te gaan eten om vervolgens heel de wereld te zien. Sommige stands waren heel kleur- en cultuurrijk ingericht terwijl andere een saaiere uitstraling hadden. Vooral de stands in Azië en Afrika zagen er indrukwekkend uit. De Emiraten hadden zelfs een luxe vliegtuig nagebouwd, waar je door heen kon lopen.


Nagebouwd vliegtuig van de Emiraten
Aan het eind van de middag keerde we weer terug naar de auto, om vervolgens de weg terug te zoeken naar het hostel. Dit keer ging het zelfs in één keer goed! We hadden ons hostel aan Wendy laten zien en onze spullen gedropt. Vervolgens gingen we op zoek naar een leuk restaurantje om wat te drinken en te eten. Hier hebben we nacho cheese, lasagne bolognese en een bananensplit gegeten met drie verschillende drankjes voor maar 20 euro! Om tien uur liepen we weer richting huis, hopend op een betere nachtrust dan de afgelopen nacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten