Populaire berichten

donderdag 12 april 2012

PaasPinnen

Pinterest is booming business in social media-land, het is met 17,8 miljoen unieke gebruikers een van de snelst groeiende platformen van dit moment. Arke heeft een leuke paas-actie uitgevoerd met dit virtuele prikbord, namelijk PaasPinnen

Pinterest
Pinterest is een erg aantrekkelijk uitziend virtueel prikbord (board) waar je interessante, grappige of mooie foto’s en video’s van overal op het web kunt delen (pinnen). Je kunt ervoor kiezen verschillende boards aan te maken voor verschillende interesses, boards van anderen volgen en pins van anderen repinnen. ‘Ideaal om mooie foto’s ter inspiratie voor een volgende vakantie te verspreiden’, vind Arke.
Maar liefst 80% van de gebruikers van Pinterest is vrouw. En laten de vrouwen nou nét de eindbeslissers zijn als het gaat om vakanties. Daarmee worden de gebruikers van Pinterest een interessante groep voor Arke.



PaasPinnen
Arke maakt slim gebruik van dit hard groeiende medium door de nieuwe campagne PaasPinnen. Over de hele website van Arke werden van zaterdag 31 maart tot en met 9 april maar liefst honderd paaseiren verstopt op foto’s. Alles wat de gebruiker hoeft te doen, is deze foto’s pinnen op zijn of haar Pinterest account. Elk paasei heeft zijn eigen nummer en door een loterij werd er een winnaar gekozen, die een iPad gewonnen heeft. Dus hoe meer foto’s je had gepint, hoe meer kans je had gehad om te winnen.  Naast de 100 gekleurde paaseitjes werd er ook elke werkdag een gouden paasei op de website verstopt, de gebruiker die deze als eerste gepint had ontving een reischeque ter waarde van € 200,-.



Persoonlijk vind ik het raar dat Arke de eerste Nederlandse reisorganisatie die een actie heeft gedaan met Pinterest. Terwijl dit toch bijzonder populair is. Maar misschien worden de bedrijven wel overspoeld van al die social media; eerst Hyves, toen Facebook, Twitter en dan moeten ze ook nog  gaan pinnen! Daar hebben zij blijkbaar geen tijd voor.
Arke hoopt met deze actie veel media aandacht te krijgen en veel traffic naar de website te genereren. Dus 'thumbs up' voor de geweldige actie van Arke!

2 opmerkingen:

  1. Hee! Haha, wat grappig! Ik heb dit artikel ook net gelezen en gepost op mijn blog! Pinterest is natuurlijk in een korte tijd echt uitgegroeid. Dat wil niet zeggen dat het meteen al bij alles en iedereen bekend is. Het heeft denk ik nog iets meer tijd nodig willen nog meer touroperators van Pinterest gebruik maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat denk ik inderdaad ook. Zelf ben ik ook nog niet begonnen met het pinnen, want waar halen al die mensen hun vrije tijd toch vandaan haha!

    BeantwoordenVerwijderen